Ως εκπαιδευτικοί πιστεύουμε ότι η  όποια παιδαγωγική και εκπαιδευτική δραστηριότητα δεν εξαντλείται αποκλειστικά στο χώρο της σχολικής τάξης. Με αυτή την πεποίθηση ενθαρρύνουμε τους μαθητές του σχολείου μας να συμμετέχουν σε εξωσχολικές και εξωδιδακτικές δραστηριότητες, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά στα μενού που παρατίθενται στην ιστοσελίδα του 19ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και αφορούν:

 • εκδρομές : αυτές μπορεί να είναι περίπατοι σε υπαίθριους χώρους και εκπαιδευτικές επισκέψεις .
 • εορτές : κατά τις εθνικές εορτές και επετείους οργανώνονται δρώμενα στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του σχολείου (σκετς, απαγγελίες, παρουσία χορωδίας)
 • αθλητικές : στο σχολείο μας οργανώνονται κάθε σχολική χρονιά πρωταθλήματα βόλεϋ και των τριών τάξεων του Γυμνασίου και από το 2014 καθιερώθηκε η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
 • πολιτιστικές : οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία και χώρους ειδικού ενδιαφέροντος, καθώς και η παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων προτρέπουν τους μαθητές στη δημιουργία και δικών τους πρωτότυπων θεατρικών έργων, που παίζονται με επιτυχία στο τέλος κάθε σχολικού έτους.
 • περιβαλλοντική εκπαίδευση : τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά σε ενημέρωση, συμπεριφορές και τακτικές, αλλά και στον απόηχό τους στην στενή ή την ευρύτερη κοινωνία.
 • θεματική εβδομάδα: το σχολικό έτος 2016-2017 προστέθηκε ο θεσμός της θεματικής εβδομάδας, ο οποίος αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη. 
 • θεατρική αγωγή 

  «?Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο.Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε.Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στο χώρο μας.

  Μόνος του ο καθένας από σας τους πιο κοντινούς στην προσπάθειά μας, είναι ανήμπορος.Μαζί ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε.Το θέατρο, ως μορφή τέχνης, δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, ν? αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, να νιώσουμε μαζί την αλήθεια.

  Να γιατί διαλέξαμε το θέατρο ως μορφή εκδήλωσης του ψυχικού μας κόσμου?»        Κάρολος Κουν