Προβολή ταινίας "Ο άνθρωπος της βροχής" για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία 2016

Σχετική εικόνα

Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό την προώθηση δράσεων που θα επισημάνουν αφ? ενός τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑμεΑ, και θα ευαισθητοποιήσουν αφ? ετέρου το σύνολο της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στο πλαίσιο της προώθησης της ένταξης και των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, στο σχολείο μας, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, προβλήθηκε η ταινία "Rain man" (Ο άνθρωπος της βροχής)

"Ο άνθρωπος της βροχής", είναι μια αμερικανική δραματική ταινία, παραγωγής 1988. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Μπάρι Λέβινσον και το σενάριο έγραψαν οι Μπάρι Μόροου και Ρόναλντ Μπας. Πρωταγωνιστούν οι Ντάστιν ΧόφμανΤομ Κρουζ και Βαλέρια Γκολίνο.

Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός εγωιστή γιάπη, του Τσάρλι Μπάμπιτ, ο οποίος ανακαλύπτει ότι ο αποξενωμένος του πατέρας πέθανε και άφησε όλη του την περιουσία στον άλλο του γιο, τον Ρέιμοντ, έναν αυτιστικό Σαβάντ, του οποίου την ύπαρξη ο Τσάρλι αγνοούσε.

Η ταινία κυκλοφόρησε στου κινηματογράφους στις 16 Δεκεμβρίου 1988 και έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

 Αποτέλεσμα εικόνας για ο ανθρωπος της βροχης
Μας συγκίνησε, μας προβλημάτισε και μας άρεσε κι εμάς πολύ.